Je hebt hem ongetwijfeld al gehoord tijdens de livestreams. Olaf Aarts is de Olav Mol van de F1esports.nl competitie. Sinds de start van F1esports.nl is Olaf vol enthousiasme dit avontuur met ons aangegaan. Na de eerste testrace van de competitie in Zandvoort kwamen de enthousiaste berichten van kijkers en coureurs binnen. Voor ons was dat genoeg reden om Olaf aan ons te binden en wij zijn dan ook verheugd dat hij het commentaar wilt doen. Wij zien in hem zeker de opvolger van Olav Mol, nu alleen Ziggo nog.

Commentaar F1esports.nl

Olaf is momenteel woonachtig in Soest en werkzaam als IT-consultant. “Ik ben opgegroeid in Hoorn waar FlyingDutchRoger die meerijdt in de competitie ook vandaan komt. Roger is mijn neef en via hem hoorde ik dat F1esports.nl nog een commentator zocht.” aldus Olaf.

Zijn passie voor de Formule 1 is terug te leiden naar 2002, het jaar waarin Ferrari en met name Michael Schumacher erg dominant was, waar hij op de Xbox zijn eerste Formule 1 spel speelde. “Het spel F1 2002 was bij ons thuis het populairst. Mijn vader en ook mijn zussen speelden het erg veel. Omdat mijn vader de Formule 1 op de voet volgde en Schumacher in Magny Cours al kampioen kon worden keek ik met hem mee. Ook daarvoor keken we weleens Formule 1 omdat Jos Verstappen destijds nog meedeed en reed in de oranje wagen van Arrows. Het duurde overigens een tijdje voordat ik begreep dat de oranje auto van Arrows niks te maken had met het feit dat Verstappen een Nederlander was.” aldus Olaf.

Het commentaar geven bij F1esports.nl was in eerste instantie niet iets wat Olaf voor ogen had. “Roger en ik hebben een lange geschiedenis wat betreft de Formule 1 en toen het nieuwe spel uitkwam, had ik wat vragen over ‘My Team‘. Roger vertelde me toen over deze competitie en dat jullie nog een commentator zochten. Het leek me leuk omdat ik al ruim 15 jaar de Formule 1 volg en daar nu wat mee kan doen behalve Olav Mol af en toe te verbeteren tijdens de races.” zegt Olaf.

Zijn grootste hobby? Dat is karten. Toch is het alweer een tijdje geleden dat hij is wezen karten. “Ongeveer twee jaar geleden heb ik nog wel meegedaan aan een 2-uurs race en dat ging helemaal niet zo slecht. We werden volgens mij 8e van de 17 teams die meededen.” aldus Olaf.

Het spelen van racegames is iets wat Olaf vooral deed tussen 2002 en 2011. “Ik speelde voornamelijk de Formule 1 games en ook GRID heb ik een hele tijd gespeeld. Daarna is het wat minder intensief geweest wat gamen betreft, maar door ‘My Team’ besloot ik toch om het nieuwe Formule 1 spel te kopen. Dat ik het Formule 1 spel nu ook kan gebruiken om commentaar te leveren bij de F1esports.nl competitie komt dan ook goed uit.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Australië. 

Favoriete Formule 1 coureurs

Zijn er Nederlanders die geen fan zijn van Max Verstappen? Ongetwijfeld zullen er enkelingen zijn die niet juichen voor de enige Nederlander in de Formule 1, maar voor Olaf is dat zeker niet het geval. Voor hem is Verstappen de absolute favoriet, maar dat betekent niet dat hij niet kan genieten van andere coureurs. Zo zijn Lando Norris en Daniel Ricciardo ook coureurs die hij graag ziet rijden. Volgende jaar wordt de keuze echter iets moeilijker voor hem. “Als Alonso volgend jaar weer terugkeert op de grid, is de kans groot dat ik toch weer terugval op mijn jeugdliefde. Alonso beschouw ik als een van de beste coureurs aller tijden. Ik ben dan ook blij dat hij volgend jaar weer te bewonderen is in de Renault.” aldus Olaf.